Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miló Viki új szerelme egy bullterrier

2010.04.06

Miló Viki új szerelme egy bullterrier

 

 

Miló Viki szerelembe esett. No nem úgy, ahogy sokaknak az eszébe juthatna, hiszen Vikit egy kis apró élőlény bűvölte el, aki nem más, mint a Belfi névre hallgató bullterrier kölyök.

 

 

Miló Viki boxoló és Korsós András tenyésztő mesélnek az új szerelemről:

 

Miló Viki:

 

 

miló viki, kutya, bullterrier
A bullterrier alom és a tenyésztő
"Mindig is nagyon szerettem az állatokat, különösen a kutyákért vagyok oda. Amíg versenyeztem, és utána kialakítottam a magam kis életét, nehezen tudtam volna elképzelni, hogy egy kiskutyáról is gondoskodjak. Úgy gondolom, hogy mára már felnőttem a feladathoz. Sokat gondolkodtam, milyen fajtát is válasszak, amikor az interneten ráakadtam a bullterrier történetére.

 

Valószínűleg most felkapják néhányan a fejüket, mert még mindig azt hiszik erről fajtáról, hogy harci kutya. Ha ránézünk a képekre: így néz ki egy harci kutyus? Kerestem egy megbízható tenyésztőt, ugyanis sokat hallottam a szaporítás problémájáról Magyarországon, amit azért is elítélendőnek tartok, mert egy ilyen fajtiszta kiskutyának bizony számtalan, akár örökletes betegsége is lehet.

 

 Például határozottan megtiltottam a szüleimnek és barátaimnak, hogy megajándékozzanak egy ilyen kutyussal. Azt gondolom, aki hosszú távon gondolkodik, és akár később gyermek mellett is szeretné tartani a kutyusát, az saját maga válassza ki mind a fajtát, mind pedig a helyet, ahonnan azt megveszi.

 

Amikor kiválasztottam a fajtát, akkor kerestem egy megbízható tenyésztőt. Kaptam egy időpontot, amikor megnézhettem az összes kutyust, akik közül választhattam. Az én kedvencem egy kis kan lett, Belfi. Ő volt az, aki kalimpáló farkincával rohant felém, amikor meglátott. Nagyon hálás vagyok Korsós Andrásnak, mert minden pillanatát megörökítette a kutyusnak, aki elsőként látta meg a napvilágot az alomból"

 

 

Korsós András:

 

 

miló viki, kutya, bullterrier
Miló Viki már választott
"Viki nagyon elszánt volt. Amikor nálam érdeklődött, pontosan tudta, mit akart. Sok az érdeklődő a bullterrier iránt, mert bár rossz a híre, mégis az utóbbi időben egyre népszerűbb lett a kutyatartók körében. Nem csoda, hiszen ha valaki megtapasztalja, milyen egy bullterrierrel együtt élni, az soha többé nem akar más fajtát.

 

Nagy bohócok ők, rengeteg vidámságot hoznak a gazdájuk mindennapjaiba. Viki, ahogy én láttam, ezt pontosan tudta, nem véletlenül kereste kifejezetten ezt a fajtát. Minden esetben felkészítem az új tulajdonost a fajtával kapcsolatos teendőkre, az együttélésre, de Vikinél erre nem volt szükség. Ilyenkor egy tenyésztő szíve boldog, mert tudja, hogy jó helyre kerül a kutyus.

 

 

Nagyon sok kiállításra járunk, nem kizárt, hogy végül Viki is úgy dönt, hogy elhozza kutyusát egy-egy megmérettetésre, hiszen egy nagyon szép kiállítási bullterriert választott. Ezek a programok pedig nagyon jó kikapcsolódást jelentenek a kutyájuknak és gazdájuknak egyaránt" .  

 

 

Országos Terrier Klub
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.