Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pet-palackkal a hontalan állatokért !

2009.03.06

Pet-palckkal a hontalan állatokért !

 

                                           PET-palackkal a hontalan állatokért

A Noé Állatotthon Alapítvány [NOÉ] palackgyűjtő-akcióba kezdett. A leadott PET-palackok újrahasznosításra kerülnek.

 

 Az alapítvány a BelFrit Törökbálint éteremmel együtt közös palackgyűjtő-akcióba kezdett. Az állatotthonban vagy az étteremben leadott PET-palackok újrahasznosításra kerülnek, a bevétel pedig teljes egészében alapítványunk állatait segíti! Így nem csak a környezetet védheti, aki részt vesz az akcióban, de állatotthonunk rászoruló kis védenceit is segítheti!

 

 

Az akció keretében bármely másfél literes, kiürült, de kupakkal rendelkező (!) és még nem összenyomott PET-palack leadható a két helyszínen. Az állatotthonban hétfőtől szombatig 9:30 és 15:30 között vesszik át őket, a törökbálinti Corában működő BelFrit étterem e célra kihelyezett gyűjtőjébe pedig az áruház nyitvatartási idejében bármikor bedobhatóak (H - Cs: 8:00-21:00, P-Szo: 8:00-22:00, V: 8:00-20:00).

 

A gazdasági válsággal az állatotthon is nehéz helyzetbe került, ezért minden alkalmat megragadunk, hogy az otthonban lévő állatok ellátásához szükséges pénzt előteremtsük. A válság miatt sokan kénytelenek megválni kedvenceiktől, így egyre több a kidobott, kirakott állat. Ráadásul egyre kevesebb adomány érkezik és tartalékaink már csak néhány hétre elegendőek. Amikor a törökbálinti BelFrit étterem felajánlotta a lehetőséget, nagyon örültek,  hiszen nem csak bevételi forrást láttunk benne, de egyúttal környezetünk védelmére, a hulladék-újrahasznosítás fontosságára is felhívhatjuk a figyelmet az akcióval.Természetesen senkit nem akarnak arra buzdítani, hogy egyutas palackokat vegyen, hiszen a környezetbarát megoldás mindenképpen a visszaváltható üveg, rosszabb esetben a visszaváltható műanyag palack. Azonban sok termék sajnos már csak eldobható csomagolással kerül forgalomba, így nagyon fontos, hogy ha nem tudjuk elkerülni ezek megvásárlását, legalább újrahasznosításukról gondoskodjunk.Ezért kérik  támogatóikat, önkénteseiket, hogy juttassák el  az üres flakonokat, így nem csak környezetünk jár jól, de állataink ellátását is segíthetik!

                 

                        Az akció 2009 február 20-tól indult.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.