Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mancs-Rancs naptár 2009

2009.01.01

Mancs-Rancs naptár 2009 - ezt Neked találták ki

 

2009-ben is vehetsz olyan naptárat, amelybe nem csupán a napi teendőket vésheted bele, hanem bizony a gazdátlan jószágokat is gazdihoz juttathatod.

Neked van már ilyen?

 

Idén negyedik alkalommal jelentetik meg asztali naptárukat, melynek képeit mindig az általunk gondozott kutyáinkból válogatjuk össze. A naptár megvásárlása jó lehetőség azoknak, akik segíteni szeretnének a rászorult kutyákon, cicákon, de nem tudnak örökbe fogadni. A naptár ára 1600.-Ft, mely egy kutya közel egy heti élelmét fedezi. 

 

 

Évente 100-120 állatot adnak örökbe, ami lehet, hogy nem tűnik soknak, de rendkívül fontosnak tartják,  hogy kutyáik, cicáik csak olyan gazdához kerüljenek, akik tényleg felelősen, szeretettel tartanak állatot. Minden esetben őkvisszik  házhoz az új gazdához, segítenek a beilleszkedésnél, tartják a gazdákkal a kapcsolatot, sőt minden évben gazdis kutya találkozót is szerveznek az örökbeadott Mancs-rancsos kutyáknak, melyre (nagy örömükre) egyre többen jönnek el. Tehát az örökbeadással nem ér véget kapcsolatuk a kutyákkal, gazdákkal. Természetesen ivartalanítva ill. a kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adják új otthonukba, amit ellenőrzik is később. Az idei évtől be is chipezzik a kutyusokat.

 

Felelősségteljes állattartás

 

Nagyon fontosnak tartják, hogy a felnövő generáció tisztában legyen azzal, hogy az élőlények életét óvni, tisztelni kell, az állatok kiszolgáltatottsága nem adhat okot azok bántására. Ezért idén elkezdték egy általános iskolában heti két délelőtt állatvédelmi órát tartani, melynek keretén belül beszélnek munkánkról, a felelős állattartásról.

Tapasztalatunk szerint van mit megbeszélni a témában a gyerekekkel, mert bizony sokszor elhangzik hogy „ volt 2-3 kutyám, cicám, de elütötte az autó, elszökött, odaadtuk, mert ugatott sokat, elcseréltük, mert ásott… stb.”

 

 

Környezetünkben kedvezményes ivartalanítási akciót szerveztek ősszel, a műtétek árának kisebb részét a gazdák, a nagyobb részét az alapítvány fizette, így összesen 173 állat került ivartalanításra.   Szeretnék ezt az akciót tavasszal folytatni, mert a megelőzést nagyon fontosnak tartják, hogy ne szülessen ennyi kutya, cica meg, mert nincs ennyi gondos gazda, a társadalom ennyit nem bír eltartani.

 

Ha segíteni szeretne...

Ha hozzá akar járulni ehhez a célkitűzésekhez, kérik hogy vásárolja meg naptárukat. Megrendelhető az info@mancsrancs.hu –ra küldött levélben, vagy sms-en a 06-20-953-6171 számon. Elég, ha elküldi a darabszámot, a pontos nevet és postázási címet. Ők a naptárral együtt küldenek egy sárga csekket, amin be kell fizetni az árát.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.