Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi kutya ajándék

2008.11.25

Ajándékozz naptárt a szőrös családtagnak!

Ajándékozz naptárt a szőrös családtagnak!

Ne hagyjuk ki a karácsonyi készülődésből kedvencünket sem! A karácsonyi ajándékeső előtt is meglephetjük szőrös barátunkat egy saját készítésű, ötletes adventi kalendáriummal. Ollót a kézbe, papírt elő és láss neki!

Ne ess kétségbe, ha az ég nem áldott meg művészeti érzékkel és sok türelmemmel, mert a naptár elkészítéséhez nem kell sem őstehetségnek, sem ezermesternek lenned - nekem is sikerült, pedig nem vagyok a türelem mintaszobra... Elég, ha kellőképpen karácsonyi hangulatban vagy és szeretnéd meglepi kedvencedet valamilyen saját készítésű, egyedi ajándékkal. A kalendárium elkészítése ugyanis rendkívül egyszerű és egy este alatt simán megvan. 

Amire szükséged lesz:

 

  • 25 db gyufásdoboz (normál vagy családi gyufa doboza – én az utóbbit ajánlom, mert könnyebben munkálható és nagyobb ajándék is fér bele)
  • egy nagy doboz, amibe bele tudod ragasztani a gyufásdobozokat (ha ez nincs, akkor számolnod kell és a gyufásdobozok méretéhez és mennyiségéhez készítened egy sima kartonpapír borítást)
  • olló, festék vagy karácsonyi mintás csomagolópapír esetleg szalvéta, tapétaragasztó a szalvétatechnikához, hobbi-ragasztó a gyufásdobozok összeragasztásához
  • extrák, ízlés szerint: csillámpor, apró csillagok, és bármi egyéb karácsonyi díszítő elem, amitől még csinosabb lehet.

 

Hogyan kezdj neki?

 

  1. díszítsd a gyufásdobozok fiókját (fesd ki vagy borítsd be díszítő papírral)
  2. majd fesd fel a fiókokra a számokat
  3. aztán ragaszd be a gyufásdobozok külső részét egy kartondobozba
  4. mikor megszáradt, díszítheted a doboz külsejét (a szalvétatechnika nagyon szépen mutat: szalvétából vágd ki a mintákat, a 3 rétegű szalvétának a felső (mintás) rétegét használd és hobbiragasztóval simítsd fel azokat a dobozra.)száradás után le is lakkozhatod, hogy tartósabb legyen
  5. ha ez is megvan, mehetnek a helyükre a fiókok

 

Bármilyen jutalomfalatot rejthetsz a fiókokba, biztosan nagyon fog örülni neki négylábú barátod! Ha nagyon lelkes vagy és még sütni is tudsz, készíthetsz kutyakekszet.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

valaki@vki.va

(valaki, 2009.11.22 11:11)

megpróbálom :D