Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rászorultság a lábak számától független!

2009.01.22

A rászorultság a lábak számától független!

A rászorultság a lábak számától független!

Ne menjünk el szó és tett nélkül a kihűlt, fekvő, kóbor állat mellett! Legalább ideiglenesen fogadjuk be, vigyük állatorvoshoz!

 

Még kóborolnak a szilveszterkor megriadt kutyák, befagy a víz is az udvaron, ahol a szuka épp kölykezik... Egy fából tákolt kutyaház előtt a tálkában az étel is be van fagyva, az állat ki sem dugja az orrát, mert kint fúj az erős szél... Hideg van, és a fagytól mindenki szenved, állatok fagynak halálra, mert a gazdák egy részének nem jut eszébe, hogy a mínusz 20 fokos éjszakában gondoskodjon valahogy az állatáról.

 

Segítsünk nekik!

 

Segítsünk eggyütt , mindannyian.Ne menjünk el szó tett nélkül a kihűlt, fekvő, kóbor állat mellett! Legalább ideiglenesen fogadjuk be, vigyük állatorvoshoz, hívjunk állatvédő szervezetet, adjunk ételt, vigyünk használt ruhát alájuk – legyünk a szokottnál is együtt érzőbbek!


A madaraknak kitett mag is jótétemény – ha valaki csak ennyit tud segíteni, már az is több a semminél!

Hogyan védhetjük kedvencünket :„A ház aljába 5centis hungarocellt és rá 5mm-es farostlemezt raktunk, de a szerencsétlenje még így is remegett, mint a nyárfalevél. Nagyon tud fázni szegény. Ha a másik kutyu, aki nem olyan fázós, nem  ment be mellé a házikóba, akkor igencsak vacogott.


Mióta 4db régi kabátot is raktunk még a kutyaházba, azóta szerencsére a goldie is szívesebben bemászik, így már nincs olyan nagy gáz, de szerintem a reszketést csak a szobában lehetne 100%-osan megszüntetni. Arra meg nincs lehetőség sajnos.


Tehát marad a "menjetek be a házba!! " felszólítás naponta 50x.  Még jó, hogy meg lehet győzni őket, hogy jobb nekik bent. Azért a 4 kabát adta kényelem nagyban hozzájárult ehhez... „Az a tapasztalatunk, hogy ilyen hidegben a hajléktalanokon sokan próbálnak segíteni, nyílnak melegedők, osztanak ételt, ruhát. Gondoljunk az állatokra is!
Az állatmenhelyeknek jól jön a pokróc, kutya, macska alá tehető meleg holmi, táp, kartondoboz, hullámpapír (jó hőszigetelő), esetleg maradék építőanyag, hogy rendbe hozhassák az esetleg cúgos kutyaházakat...És ha már szóba kerültek a hajléktalanok: megoldatlan probléma, ha egy hajléktalan kutyát „tart”, ugyanis az állatot nem engedik be a menhelyre. Mi a megoldás? Éjszakázzon kint a gazdája is? Vagy a kutyát zavarja el, hogy ő meleg helyen alhasson?

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.