Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A kutyák hatodik érzéke

2010.06.24

Kutyák hatodik érzéke

 

Gyakran észrevesszük, hogy amikor szomorúak, nyugtalanok vagyunk, kutyánk vagy macskánk megérzi hangulatunkat, és odajön hozzánk, hogy megvigasztaljon. De vajon honnan tudják, hogy szükségünk van a vigasztalásra? Ez lenne a legendás hatodik érzék?

 

A kutyák és a macskák elképesztő módon rá tudnak hangolódni gazdájuk érzelmi állapotára. Hogyha a gazdájuk ül, és szomorúnak, vagy fáradtnak látszik, a kutya a gazdi ölébe teszi a fejét, mintha vigasztalni szeretné. A macska odadörgölőzik gazdája lábához, hízeleg. Ez vajon telepátia vagy egy megérzés részükről, hogy a gazda jobban érezne magát?


Megtalálni a hazafele vezető utat

 


A kutyáknak és a macskáknak úgy tűnik rejtélyes képességeik vannak a hazafele való út megtalálásában, hosszú távolmaradás után is. Mintha tudnák az irányt, amit követniük kell. Pedig lehet, hogy még soha nem jártak azon az útvonalon, amelyen végül hazatalálnak.

 

A postagalamboknak is nagyon jó tájékozódó képességük van. Képesek idegen tájakon, nagy távolságokat repülni, majd visszatérni a saját helyükre, minden nehézség nélkül.

 

Tudom mire gondolsz...

 

 

A földrengések és viharok megérzése


Az ezzel kapcsolatos kutatások még nem adtak kielégítő eredményt. A magyarázat lehet az, hogy az állatok megérzik az elektromos mező változásait, de ez csak feltételezés, nem tény.


Kötődés a gazda és kedvence között


Nagyon hamar létrejön az erős érzelmi kötelék a gazda és kedvence között, és az, ahogyan egymás cselekedeteire reagálnak, telepatikus jellegűvé válik.

 

Az állatok a vadonban telepatikus úton kommunikálnak egymással. Az érzelmi kötődés mindkettejük számára létrehoz egyfajta természetes "hatodik érzéket".

 


A telepátia visszafelé is működik: a gazdák megérezhetik, hogy kedvencük beteg vagy haldoklik, anélkül, hogy megvizsgálnák, de nem tudják megmagyarázni, hogy honnan tudták.

 

Tehát nem csak a kutyáknak és a macskáknak, de az embereknek is lehetnek olyan intuitív hajlamaik, amelyek racionálisan megmagyarázhatatlanok. A legkézenfekvőbb magyarázat talán mégis az lehet, hogy a jelenségek oka egyszerűen a ragaszkodás és a szeretet.

                                                                              Haziallat.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.