Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A megfelelő kutyaruha kedvencünknek

2009.11.28

Hogyan válasszunk megfelelő ruhát ???

 

Télen a jó gazda gondoskodik kedvence komfortérzetéről. A kutyák ugyanúgy megfázhatnak a hidegben ahogyan mi. Még akkor is, ha a dús szőrzetük miatt azt gondolnánk, hogy kellően fel vannak vértezve a hideg ellen. A hó, az eső és ónos eső is károsítja a kutya bőrét is. A kabát tehát legkevésbé divat kérdése, mint inkább az egészségügyé. Legfontosabb dolog a megelőzés! Válasszunk megfelelő ruhát nekik!

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogyan válasszunk megfelelő méretű kabátot a kutyánknak?

 

A kis termetű kutyáknak, a rövid szőrű fajtáknak, valamint a kutyakölyköknek és az idős és beteg kutyáknak nélkülözhetetlen ez az extra védelem a hideg környezetben.

Az első dolog mielőtt vásárolunk egy kutyakabátot kedvencünk számára: megnézzük a méretét.

 

kutyakabát mérése

Sajnos nem a Pretty Woman című film jeleneteibe illő a bevásárókörút, ha a kedvencünknek keresünk holmit télire. Ezért a legegyszerűbb, ha lemérjük a kutya nyakától a faroktövéig eső távolságot, valamint a kutya körméretét is, a bordák magaságánál.

 

A kutya legszélesebb része, a mellső lábai mögött levő rész. A boltban, ha elvisszük a felvett méreteket, már könnyen össze tudjuk hasonlítani a a kutya-kabátokon szereplő méretezéssel. Így elkerülhető, hogy kedvencünk egy meleg, ám Micimackó-stílusú kistrikóban loholjon mellettünk az utcán.

 

 

Milyen anyagból válasszunk?

A különböző súlyú és típusú anyagok lehetőséget biztosítanak, hogy minden időjárásban kellő képp fel tudjuk öltöztetni a kutyánkat. Ma már kaphatók a hideg időkre gyapjú kutyakabátok, sőt vízálló-bélelt kabát kombinációi is. Forgalomba kerültek a fényvisszaverővel ellátott mellények is, hogy a késő esti séta biztonságosabb legyen. A legpraktikusabbak az olyan téliesített mellények, amiknek a bélése kivehető. A vízálló,- és símellények a legkutyább hidegben is védik és melegen tartják a kutya hasát a mély hóban. Ezekhez hosszított ujjak is csatolhatók.

 

 

Kutyaruha télire

 

 

A másik fontos dolgot álszerénység lenne kihagyni a kutyaruhákkal kapcsolatban: a  gazdik számára is szórakoztató az állati holmik kiválasztása. A kutyakabátok színe és formája is rendkívül változatos. Kész divattervezői remekműveket tudunk vásárolni, ha akarunk. Ma már arra is van mód, hogy "Amilyen a kutya, olyan a gazdája" - módon a saját öltözetünket összehangoljuk a kedvencünk viseletével.

 

 

 

Rocker kutya

 

 

Kutyakabát

 

 

Dívakutya

 

 

Amit ne feledjünk: ha a kutyánkat melegen és szárazon tartjuk, akkor egészen biztosan a legnagyobb hidegben és hóban is boldog lesz és élvezi a sétákat!

 

Haziallat.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Köszi

(Irmus, 2010.01.07 18:26)

Szia ! Köszi ,remélem máskor is ellátogatsz majd.

Jó, tetszik

(Lucus, 2009.12.17 10:29)

Szia Szerkesztő! NAgyon jó ez az oldal, és NAgyon aranyosak a cikkek ! Jó hogy van : Luca