Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészséges fogak boldog kutya

2008.10.31

Ha egészségesek kutyánk fogai, akkor  boldog is

 

A helyes táplálkozás kialakítása és a megfelelő mozgás biztosítása mellett fontos, hogy figyelmet fordítsunk kis kedvencünk szájápolására is.

 

Négylábú kedvencünk egészségéhez és boldogságához nem csak teljes értékű táplálék és sok mozgás szükséges, hanem a mindennapi szájápolás is.

 

Miért kell erről külön beszélnünk? Mert mostanában egyre több fiatal kutyának okoz problémát a fogkő és a fogínygyulladás . A Pedigree, hogy megállítsa ezt a folyamatot és felhívja a gazdik figyelmét a kutyák szájápolására, kinevezte az októbert a kutyák fogápolási hónapjának.

 

Egészséges fogak = boldog kutya

Mi a fogkő?

Evés után a kutya fogán - csakúgy, mint az emberén - lepedék alakul ki, amelyet haladéktalanul el kell távolítani, hiszen a nyálban található ásványi anyagok beépülnek a lepedékbe, amely így megkeményedik és elősegíti a fogkő kialakulását. A fogkő lerakódásával a fogínyszél okozatosan eltávolodik a foggyökértől, melynek következtében a fog kilazul, és a szájüregben bakteriális folyamatok indulnak meg. A fertőzés következménye a fogínygyulladás.Miért okoz bajt a fogkő?

Azért, mert kitűnő helyet biztosít azoknak a baktériumoknak, amelyek fogágy-gyulladást, fogínyvérzést és végül a fogágy pusztulását, és az egyébként egészséges fogak kilazulását és elvesztését okozzák.Hogyan előzhetjük meg a fogkő kialakulását?

Tisztítsa kutyusa fogait minden nap, nem muszáj fogkefével, erre a célra tökéletesen megfelel a fogápolásra alkalmas kutyasnack. Ha így teszünk, kutyánk fogai szépek és egészségesek lesznek. A biztonság kedvéért azért félévente vigyük el kutyusunkat fogászati vizsgálatra.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.